Aerolution

Mikä on Aerolution aineenvaihduntatestit ja kenelle se on tarkoitettu?

Kuntoijalle

Tiedätkö mikä on todellisuudessa järkevä tapa kuntoilla? Millä tehoilla harjoittelu tuo tuloksia?

Urheilijalle

Selvitä todellinen hapenottokykysi sekä aerobinen ja anaerobinen kynnys. Miten harjoitella ja palautua kovista suorituksista

Painonpudottajalle

Selvitä todellinen rasvanpolttoalue. Haluatko tietää miten rasva todella palaa ja häviää vyötäröltä?

Aerolution aineenvaihduntatesti (suora aineenvaihdunnan laboratoriomittaus) Aerolution-menetelmällä on suunniteltu niin aloitteleville kuntoilijoille kuin urheilijoille sekä painonpudottajille. Mittauksen avulla määritellään, miten ihmisen aineenvauhdunta toimii levossa ja rasituksessa. Sillä saa erittäin tarkan kuvan omasta kunnosta ja fyysisen kunnon eri osa-alueista, joka on tärkein tieto kun harjoitusohjelmaa suunnitellaan tai muokataan. Tulosten perusteella sinä ymmärrät miten juuri sinun tulisi harjoitella. Testissä kerätään hengityskaasuja hengitysmaskin kautta ja niitä analysoimalla saadaan paras mahdollinen tieto kehon reaktioista rasituksen aikana (myös samanaikainen laktaattimittaus mahdollista)

Testiin sisältyy aina henkilökohtainen palaute, joka on tärkein osa koko testausta. Sen perusteella testattava saa juuri sopivat vinkit (syke-, juoksu-, ja tehorajoilla), miten kuntoilusta saa parhaiten hyödyt irti ja miten harjoittelua tulisi jaksottaa. Erilaisilla harjoitusintensiteeteillä on eri fysiologiset vaikutukset kehoomme. Lisäksi testistä selviää perusaineenvaihdunnan taso sekä rasva- ja hiilihydraattiaineenvaihdunnan toiminta, joka on tärkeää tietoa koskien esimerkiksi ravitsemusta tai painonhallintaa.

Painonpudottajille on myös vaihtoehtona Aerolution perusaineenvaihduntamittaus, joka mittaa tarkasti henkilön lepoaineenvaihdunnan. Tätä tietoa käytetään hyväksi ruokaohjelman laatimisessa tavoitteiden saavuttamiseksi.

Testaukseen valmistautuminen

Ennen testiä käydään läpi täytetty esitietolomake ja valitaan sopiva kuormitustapa riippuen testattavan harrastuksista (juoksumatto, polkupyöräergometri, soutuergometri, hiihtoergometri). Oheismittauksineen ja palautteen kanssa testiin kannattaa varata noin 60-90 minuuttia.Halutessasi testin aikana voidaan hengityskaasujen lisäksi mitata myös veren laktaattipitoisuuksia, jolloin kynnysmääritykset tarkentuvat huomattavasti. Laktaattimittaus jatkuu vielä 10 minuuttia testin jälkeen, jolloin saamme selville myös laktaatin poistonopeuden.

Aineenvaihdunnan lepomittaus suoritetaan levossa istuen. Lepomittaus kestää palautteen kera noin 10 minuuttia.

Testauksen kulku

Testi suoritetaan nousevalla rasitusvastuksella noin 30 minuuttia, riippuen kunnostasi. Fyysisen rasituksen aikana hengität kuormien loppuvaiheessa hengitysmaskin kautta, jonka kautta analysoidut hengityskaasut näyttävät, miten aineenvaihduntasi reagoi eri kuormitusintensiteetteihin. Mittauksen tulokset kertovat kuormitusalueet, joissa keho polttaa eniten rasvaa, harjoitteluohjeistuksen perus-, vauhti ja maksimikestävyysalueille sekä aerobisen ja anaerobisen kynnyksen.

Aineenvahdunnan lepomittauksessa hengitetään maskin läpi 2 minuuttia istuen paikallaan. Mittauksen tulokset kertovat lepoaineenvaihduntasi kokonaiskalorimäärät levossa.

Testauksen jälkeen

Aerolution aineenvaihduntatestin jälkeen saat tietoa miten harjoitella terveellisesti ja tehokkaasti. Lisäksi saat kirjallisen testipalautteen harjoitteluohjeineen välittömästi mukaan.

Aineenvaihdunnan lepomittauksen jälkeen saat tietoa kuinka paljon todellisuudessa lepoaineenvaihduntasi on.